جشنواره گرمی که هر ساله در لس آنجلس آمریکا برگزاری می شود و به گفت برخی بزرگترین و مهم ترین رویداد سالانه در زمینه موسیقی است اما امسال یک تفاوت عمده داشت، دو سه روز مانده به برگزاری و اهدای جوایز، خوانندگان و آهنگسازان دعوت شده یا نامزد دریافت جایزه از سوی نهاد برگزارکننده، ایمیلی غیرمنتظره دریافت کردند.
ایمیل هایی که در آنها “توصیههایی درباره انتخاب لباس” شده و از به اصطلاح ستارگان و مهمانان مراسم خواسته بود از پوشیدن لباسهایی که بدننماست یا چاک و پهلوی سینه یا باسن را نمایش میدهد خودداری کنند. این تصمیم در پی اعتراض والدین نوجوانان گرفته شده است.
ایمیل اما فقط به توصیه اکتفا نکرده است، شبکه “سی بی اس” که همه ساله این جشنواره را پوشش تلویزیونی می دهد به مهمانان هشدار داده بود که اگر لباس آنها اینچنین باشد، در مراسم فرش قرمز معروف جوایز گرمی، دوربینها تصویر آنها را نشان نداده و سانسور خواهند شد.
شبکه تلویزیونی “سی بی اس” اعلام کرد که دلیل این تصمیم، فشارهای بسیار از سوی “شورای نظارت والدین بر رسانهها” در آمریکاست.
این شورا در سالهای اخیر بارها از تلویزیون و مراسم اهدای جوایز سینمایی، تلویزیونی و موسیقی انتقاد کرده که برای نوجوانان که بینندههای پروپاقرص این برنامهها هستند، “بد آموزی” دارد.
بسیاری از والدین در آمریکا پوشیدن این لباسهای بدننما را برای نوجوانان مناسب نمیدانند. تا به حال چندباری شورای نظارت والدین بر رسانهها از شبکههای تلویزیونی به دلیل نشان دادن این لباسها بر تن ستارگان شکایت و پیگیری حقوقی کرده است. شبکههای تلویزیونی و از جمله “سی بی اس” چندبار در دادگاه محکوم شناخته شده و جریمه پرداخت کردند.
اما این مراسم هم همانند سال های قبل برگزار شد و مهمانان آن را به صحنه خودنمایی ها، ابتذال و عریان نمایی تبدیل کردند. در این میان آنچه که اصلا بدان توجه نشد و تنها بر زمین ماند خواست بخش عظیمی از مردم آمریکا بود که با بی اعتنایی ستارگان مواجه شد.
جنیفر لوپز یکی از بد پوشش ترین ها
سانسور بی سابقه رسانه های مدعی آزادی بیان
بی اعتنایی به خواست والدین آمریکایی اما یک ضلع دیگر هم داشت سانسور رسانه ای. شعاردهندگان پر سروصدای آزادی بیان که از چند روز جلوتر خود را برای پوشش این تورنمنت بزرگ موسیقی آماده و برای آن لحظه شماری می کردند اما از انعکاس نگرانی درخواست کنندگان چشم پوشیدند و آن را در سکوتی عمیق رها کردند.
تنها سایت دویچه وله بود که طی یک خبر نسبتا مفصل به بازگویی نگرانی خانواده های آمریکایی پرداخت و بعد هم به فاصله ۲۴ ساعت خبر مربوط به آن را از صفحه سایت خود محو کرد. شاید نگران بود که در این وسط تنها بماند و شماتت هم صنفان اش را به جان بخرد که چرا به موضوعی به این بی اهمیتی پرداخته است.
شبکه بی بی سی هم که عجیب روی آزادی بیان تعصب دارد و همیشه نگران نقض آن بویژه در ایران است طی گزارشی چند دقیقه ای که برای پوشش اهدای جوایز گرمی تدارک دیده بود تنها به یکی دو جمله کوتاه بسنده کرد و گفت: “از هنرمندان خواسته بودند لباس های بیش از حد عریان نپوشند اما کو گوش شنوا.”
همین یکی و دو جمله کوتاه کافی بود تا بی بی سی رسانه ای نشان داده شود که صدای همگان از آن به گوش می رسد با این حال این رسانه انگلیسی ترجیح داد هرگز توضیح بیشتری ندهد تا بینندگان آن ندانند که درخواست کنندگان چه کسانی بودند، چرا این درخواست را داشته اند و آنها چرا نگران بوده اند.
نکته دیگری که بدجور توی ذوق می زد و صد البته به یک روال مرسوم در این جشنواره ها مبدل گشته نوع پوشش کاملا متفاوت خانم ها و آقایان بود، زنان که باید پوشیده تر باشند اما با لباس هایی که هر کدامشان را گویا حیوان درنده ای صد چاک کرده حاضر بودند و مردان از ترس اینکه در تیررس هدف نگاه نامحرمان نباشند! خود را تا یقه با کت و شلوار، کروات و پاپیون گرفتار پوشش کرده بودند.